Branschnytt

Denna sida innehåller material som samlats in från externa webbplatser och representerar därför inte nödvändigtvis åsikter och synpunkter från Biluthyrarna Sverige.

RSS Retriever

 • "Ingen statlig angelägenhet att hyra ut jordfräsar och bajamajor" februari 19, 2020
  DEBATT. Staten måste renodla sin roll. Staten ska sätta upp spelregler och förutsättningar för det privata näringslivet, men inte konkurrera ut privata företag. Det skriver moderaternas Lars Beckman.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Kaotisk helg för Burlövs Ryttarförening februari 18, 2020
  Liksom här!! Och här!! Men i stallet jobbas det vidare som tidigare både av unga och gamla medlemmar i Burlövs Ryttarförening. Framtiden är osäker för Burlövs Ryttarförening.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Hertz vinner pris som bästa biluthyrare i Grand Travel Award 2020 februari 17, 2020
  Hertz är återigen bäst på biluthyrning när resebranschen får bestämma. Under Grand Travel Award, där Sveriges främsta inom rese- och turismnäringen prisades, fick Hertz ta emot utmärkelsen för bästa biluthyrare för åttonde året i rad.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Möte om klimatsmarta turistresor i samband med Busstorget februari 5, 2020
  Ett nordiskt möte om klimatsmarta turistresor arrangeras i samband med Busstorget, den svenska bussresebranschens årliga arrangemang för alla som arbetar med bussresor och bussturism.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Drivmedelsbranschen i gemensam plan för bli klimatneutrala 2045 februari 5, 2020
  Den svenska petroleum- och biodrivmedelsbranschen ska vara klimatneutral senast år 2045. I den färdplan som presenteras idag visar branschen hur det ska gå till.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Kontanter är lika med säkerhet för äldre februari 2, 2020
  Kontantlöst hyllas ofta som framtidens sätt att betala. Enkelt, smidigt och säkert för alla som jobbar inom exempelvis handeln. Men nu börjar röster höjas som varnar för ett samhälle helt utan kontanter.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Hedin och Stern har inlett diskussioner om ett samgående mellan deras respektive fordonsverksamheter januari 30, 2020
  Anders Hedin Invest AB och Stern Groep N.V. den nederländska börsnoterade fordonsåterförsäljaren, för exklusiva förhandlingar om ett samgående mellan deras respektive fordonsverksamheter, inklusive I.A. Hedin Bil AB (publ).
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Miljödebatt: Inför "ROT-avdrag" för taxi och hyrbil januari 28, 2020
  Om fler ska välja bort bilen behöver alternativen till privatbilen bli mer attraktiva", det skriver företrädare för hyrbils- och taxinäringen. De vill inför ett avdrag för taxiresor och bilhyra.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Avdrag för taxi och hyrbil - bra för klimatet januari 28, 2020
  Transporternas utsläpp ska minska med 70 procent mellan år 2010 och 2030. En stor del av dessa utsläpp kommer från personbilarna. Omfattningen av vårt bilåkande är en nyckelfråga för att uppnå riksdagens klimatmål.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Volkswagen snabbar på övergången till grön energi vid fabriker januari 24, 2020
  Volkswagen gör goda framsteg mot sitt mål om CO2-neutral produktion år 2050. Märket har nu satt upp ytterligare ambitiösa mål för 2020 för att öka andelen grön energi vid produktionsanläggningarna.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)

RSS Tjänstebilsfakta.se

 • Riksrevisionen har grundläggande fel februari 19, 2020
  Ronny Svensson, vd på Ynnor AB, underkänner Riksrevisionens rapport ”Statliga åtgärder för fler miljöbilar” (RiR 2020:1) som ett hastverk utan... Inlägget Riksrevisionen har grundläggande fel dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Cia
 • Två procent av alla personbilar är laddbara februari 18, 2020
  Vid årsskiftet 2019/2020 fanns det 96 952 laddbara  personbilar i trafik i Sverige, vilket motsvarar 2 procent av den totala... Inlägget Två procent av alla personbilar är laddbara dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Cia
 • Ineffektivt stöd till miljöbilar februari 13, 2020
  Trots att det saknats fullgoda konsekvensanalyser av samhällsekonomiska och miljömässiga effekter har regeringen satsat åtskilliga miljarder kronor på att öka... Inlägget Ineffektivt stöd till miljöbilar dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Cia
 • Verkstadsbuss klassad som husbil och förmånsvärde februari 12, 2020
  Ärendet gäller en husbil som byggts om till en verkstadsbuss. Skatteverket har påfört förmån av husbil där sedan förvaltningsrätten upphävt... Inlägget Verkstadsbuss klassad som husbil och förmånsvärde dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Cia
 • Förändrad fordonsskatt och ny beräkningsmodell – vet du hur ni påverkas? februari 11, 2020
  Förändringen som trädde i kraft 1 januari 2020 påverkar både fordonsskatten och själva beräkningsmodellen för utsläppsvärdet. Det gäller att både... Inlägget Förändrad fordonsskatt och ny beräkningsmodell – vet du hur ni påverkas? dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Emelie Andir
 • Rekord för andelen laddbara bilar i januari februari 4, 2020
  Det blev en väntad nedgång i januari för både personbilar och lätta lastbilar eftersom fordonsskattehöjningen vid årsskiftet medförde en kraftig... Inlägget Rekord för andelen laddbara bilar i januari dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Cia
 • Dom i kammarrätten Förmånsvärde på fyrhjuling januari 31, 2020
  Ett bolag ( trafikskola ) har påförts förmån av fyrhjuling av skatteverket. Detta har överklagats till förvaltningsrätten och sedan kammarrätten.  Bakgrund:... Inlägget Dom i kammarrätten Förmånsvärde på fyrhjuling dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Cia
 • Geografiskt anpassad vägskatt viktigt styrmedel i framtidens vägbeskattning januari 28, 2020
  Forskare vid IVL Svenska Miljöinstitutet och Chalmers tekniska högskola har i ett projekt finansierat av Energimyndigheten analyserat hur en avståndsbaserad... Inlägget Geografiskt anpassad vägskatt viktigt styrmedel i framtidens vägbeskattning dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Cia
 • 100 000 laddbara fordon passerades vid årsskiftet januari 27, 2020
  Elbilsåret 2019 avslutades med att antal laddbara fordon i trafik passerade 100 000 under december månad. 2019 var året har... Inlägget 100 000 laddbara fordon passerades vid årsskiftet dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Cia
 • Försäljningsras och prisboom på begbilsmarknaden 2019 januari 24, 2020
  Försäljningen av begagnade bilar minskade under 2019 samtidigt som priserna rusade. På ett år har priserna på begagnade bensinbilar ökat... Inlägget Försäljningsras och prisboom på begbilsmarknaden 2019 dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Cia

RSS Miljöbil.se

 • Elbilar med dragkrok februari 18, 2020
  Finns det elbilar med dragkrok? Ja, det gör det och nu kommer fler och fler modeller. Men det kan vara värt att hålla koll på vilken högsta släpvagnsvikt som är tillåten. För det varierar en hel del mellan modellerna. Självklart påverkar lasten...
 • 100 mil med superladdning november 14, 2019
  Superladdkorridoren Oslo – Stockholm – Helsingfors är klar. I Norge finns supersnabbladdaren i Nygårdskrysset söder om Oslo. I Sverige är de placerade på McDonalds i Kristinehamn och Västerås. Den som tar båten vidare från Stockholm till Åbo kan...
 • Kia e-Niro och Tesla Model 3 har utsetts till Miljöbästa bilar 2019 oktober 1, 2019
  En expertjury har utsett Kia e-Niro till det bästa valet för privatbilisten och Tesla Model 3 till det bästa valet för företaget. Audi och Renault fick hedersomnämnande för föredömlig livscykelanalys. Utmärkelsen Miljöbästa Bil 2019 arrangeras av...
 • Etanolbil tillbaka på miljöfordon.se september 3, 2019
  Efter att ha varit borta från nybilsmarknaden under cirka ett år finns det återigen en etanolbil att beställa. Med SUV-en Ford Kuga E85 är etanolbilarna tillbaka i Sverige (och därmed även på miljöfordon.se) efter en tids frånvaro.  Ford Kuga fanns...
 • Se vilka transportfordon som klarar olika krav juni 19, 2019
  På miljöfordon.se hittar du alla lätta transportbilar som går på biogas eller el och finns till försäljning i Sverige. Jämför pris och alla tekniska fakta för över 48 olika varianter. Nu finns också Upphandlingsmyndighetens olika kravnivåer med...
 • Sök bilar godkända för HVO100 på miljöfordon.se april 16, 2019
  Nu finns diesel/HVO100 som valbart bränsle i miljöfordon.ses sökfunktion. På drygt 100 stationer runt om i landet finns det möjlighet för dieselbilar att tanka 100 procent HVO. Alla dieselbilar är inte godkända för detta, men biltillverkarna...
 • Volkswagen Passat Sportscombi är populäraste klimatbonusbilen på miljöfordon.se december 20, 2018
  I somras trädde det nya bonus-malussystemet i kraft. Den klimatsmarte privatbilköparen kan nu få upp till 60 000 kronor av staten i bonus genom att välja rätt bil. Företaget får också bonus men enligt en annan beräkningsmodell. Under de snart sex...
 • 30 nya lastcyklar på miljöfordon.se augusti 29, 2018
  Miljöfordon.ses lista över lastcyklar på den svenska marknaden har kompletterats och innehåller nu information om 69 olika modeller, både elcyklar och vanliga. På miljöfordon.se finns samlad information om lastcyklar som är tillgängliga på den...
 • Hitta bonus-bilen på miljöfordon.se juni 29, 2018
  1 juli träder det nya bonus-malussystemet i kraft. Den klimatsmarte bilköparen kan då få upp till 60 000 kronor av staten i bonus genom att välja rätt bil. Den som väljer en bil med höga klimatutsläpp får istället en treårig extraskatt. På...
 • Vi hoppas att du fortfarande vill få nyheter från miljöfordon.se! maj 24, 2018
  Den 25 maj 2018 börjar EU:s Dataskyddsförordning (även kallad GDPR) gälla. Dataskyddsförordningen ersätter den svenska personuppgiftslagen (PUL). Syftet är bland annat att stärka skyddet för dina personuppgifter och se till att samma regler gäller i...

RSS Autorental