Branschnytt

Denna sida innehåller material som samlats in från externa webbplatser och representerar därför inte nödvändigtvis åsikter och synpunkter från Biluthyrarna Sverige.

RSS Retriever

  • Vd:n vägrade flytta - undvik skräckscenarion när du hyr ut b... februari 16, 2019
    Tre gånger har den före detta vd:n hyrt en bostad och ganska snabbt slutat att b...
    Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
  • Vimmerbyföretaget växer och anställer februari 15, 2019
    Vimmerby Bussar för turisttrafik, linjetrafik och skolskjutsar. Resebyråer och biluthyrning. Fastigheter, smörgåsrestaurang och klädbutik.
    Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
  • Hertz bästa biluthyraren enligt resebranschen februari 15, 2019
    Hertz är återigen bäst på biluthyrning när resebranschen får bestämma. Under Grand Travel Award, där Sveriges främsta inom rese- och turismnäringen prisades, fick Hertz ta emot utmärkelsen för bästa biluthyrare för sjunde året i rad.
    Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
  • Volkswagen släpper designskiss på kommande T-Roc R februari 14, 2019
    En ny toppversion av Volkswagens SUV-modell T-Roc presenteras på Genèvesalongen i början av mars. Nu släpps en designskiss inför världspremiären.
    Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
  • Plånboken Special februari 13, 2019
    med några av våra bästa reportage och gäster från hösten. Bland annat om Tuomo som krävdes på ersättning av biluthyrningsfirman för en skada som han menar att han inte orsakat. Vad gör man när ord står mot ord?
    Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
  • Circle K utökar vegosortimentet med efterlängtade nyheter - en vegansk korv och en halloumiburgare februari 13, 2019
    För ett år sedan lanserade Circle K konceptet Vego-Vägar för att göra det enklare att välja gröna alternativ längs de svenska vägarna.
    Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
  • Goldman Sachs höjer Avis två steg till köp - aktien rusar i ... februari 11, 2019
    Goldman Sachs höjer biluthyrningsjätten Avis Budget två steg till köp från tidig...
    Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
  • Ny app för vardagsresande testas i Sjöstan februari 10, 2019
    Sjöstadsborna blir de första i stan som får testa en helt ny app för resor, som i längden ska få fler att välja bort bilen och förenkla vardagspusslet.
    Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
  • Volkswagen Passat uppdateras med ny teknik - Passat GTE får ökad räckvidd på el februari 6, 2019
    På Genèvesalongen i början av mars är det världspremiär för nästa version av Volkswagen Passat. Bland nyheterna finns nya drivlinor och uppgraderade ljus-, assistans- och infotainmentsystem samt en ny nivå av onlinetjänster.
    Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
  • OKQ8 expanderar inom förnybar energi februari 6, 2019
    OKQ8 har avtalat om förvärv av rörelsen i Kraftpojkarna, marknadsledande leverantör av nyckelfärdiga lösningar för solenergi.
    Devzone (mailto:support@retriever-info.com)

RSS Tjänstebilsfakta.se

  • Fortsatt höga dödstal i trafiken februari 15, 2019
    I januari omkom 31 personer i vägtrafiken. Det är mer än dubbelt så många som de 13 som dog samma... Inlägget Fortsatt höga dödstal i trafiken dök först upp på Tjänstebilsfakta.
    Anders Ödahl
  • Nytt ramavtal för kommunala bilar februari 14, 2019
    I SKL Kommentus Inköpscentral, SKI:s, nya ramavtal för upphandling av femsitsiga personbilar är gränsen för koldioxidutsläpp 140 gram per km.... Inlägget Nytt ramavtal för kommunala bilar dök först upp på Tjänstebilsfakta.
    Anders Ödahl
  • Ska betala för exporterad bil februari 13, 2019
    Skatteverket anser att tilläggsavgift för obetald trängselskatt ska betalas även om ägaren till en tillfälligt ägd bil som ska exporteras... Inlägget Ska betala för exporterad bil dök först upp på Tjänstebilsfakta.
    Anders Ödahl
  • SISAB går över till elbilar februari 12, 2019
    I slutet av januari levererade Renault 40 elbilar av modellen Zoe till kommunala Skolfastigheter i Stockholm AB, SISAB. Satsningen på... Inlägget SISAB går över till elbilar dök först upp på Tjänstebilsfakta.
    Anders Ödahl
  • Renault godkänner HVO100 februari 11, 2019
    Renault godkänner det förnybara biodrivmedlet HVO100 på sina nya dieseldrivna personbilar och transportbilar. Sedan tidigare godkänner bland annat PSA-gruppen och... Inlägget Renault godkänner HVO100 dök först upp på Tjänstebilsfakta.
    Anders Ödahl
  • VWFS köper Fleet Logistics februari 8, 2019
    Volkswagen Financial Services (VWFS) har förvärvat 60 procent av ägandet i Fleet Logistics. Köpet är resultatet av ett strategiskt partnerskap... Inlägget VWFS köper Fleet Logistics dök först upp på Tjänstebilsfakta.
    Anders Ödahl
  • Anticimex satsar på laddbilar februari 7, 2019
    Anticimex AB byter ut 345 av 380 fossildrivna tjänstebilar mot laddbara bilar. De bilar som ej involveras är tjänstebilarna på... Inlägget Anticimex satsar på laddbilar dök först upp på Tjänstebilsfakta.
    Anders Ödahl
  • Så beräknas regelmässig tidsvinst vid arbetsresor februari 6, 2019
    Två timmar om dagen, minst 160 dagar om året. Den gränsen sätter Skatteverket för att avdrag ska få göras för... Inlägget Så beräknas regelmässig tidsvinst vid arbetsresor dök först upp på Tjänstebilsfakta.
    Anders Ödahl
  • Subventionerade elbilar blir lyxiga förmånsbilar februari 5, 2019
    Hälften av det statliga stödet för elbilar i Holland går till den som köper lyxbilar som Tesla och Jaguar. Tack... Inlägget Subventionerade elbilar blir lyxiga förmånsbilar dök först upp på Tjänstebilsfakta.
    Anders Ödahl
  • Åre satsar elektriskt under alpina VM februari 4, 2019
    Under alpina VM i Åre den 4-17 februari finns drygt 50 Audi e-tron på plats och ett 40-tal nya laddplatser... Inlägget Åre satsar elektriskt under alpina VM dök först upp på Tjänstebilsfakta.
    Anders Ödahl

RSS Miljöbil.se

  • Volkswagen Passat Sportscombi är populäraste klimatbonusbilen på miljöfordon.se december 20, 2018
    I somras trädde det nya bonus-malussystemet i kraft. Den klimatsmarte privatbilköparen kan nu få upp till 60 000 kronor av staten i bonus genom att välja rätt bil. Företaget får också bonus men enligt en annan beräkningsmodell. Under de snart sex...
  • 30 nya lastcyklar på miljöfordon.se augusti 29, 2018
    Miljöfordon.ses lista över lastcyklar på den svenska marknaden har kompletterats och innehåller nu information om 69 olika modeller, både elcyklar och vanliga. På miljöfordon.se finns samlad information om lastcyklar som är tillgängliga på den...
  • Hitta bonus-bilen på miljöfordon.se juni 29, 2018
    1 juli träder det nya bonus-malussystemet i kraft. Den klimatsmarte bilköparen kan då få upp till 60 000 kronor av staten i bonus genom att välja rätt bil. Den som väljer en bil med höga klimatutsläpp får istället en treårig extraskatt. På...
  • Vi hoppas att du fortfarande vill få nyheter från miljöfordon.se! maj 24, 2018
    Den 25 maj 2018 börjar EU:s Dataskyddsförordning (även kallad GDPR) gälla. Dataskyddsförordningen ersätter den svenska personuppgiftslagen (PUL). Syftet är bland annat att stärka skyddet för dina personuppgifter och se till att samma regler gäller i...
  • Nissan Leaf är Miljöbästa Bil 2018 maj 7, 2018
    Gröna bilister har nominerat 40 bilmodeller till Miljöbästa Bil 2018. Bland dessa har en expertjury utsett sina favoriter. På första plats kom Nissan Leaf som det allra bästa valet för såväl privatbilisten som för företaget. Gröna Bilister tar varje...
  • Bilar som klarar zonkraven april 24, 2018
    Regeringen har givit kommunerna möjlighet att införa två nya miljözoner för att förbättra luftkvaliteten. Men ännu har inga kommuner fattat beslut om de ska införa zonerna och i så fall när och var. Det dröjer till 1 januari 2020 innan miljözon 2...
  • Bättre ekonomi för etanol mars 5, 2018
    Från årsskiftet har skatten på E85 avskaffats. Samtidigt har skatten på bensin höjts. Det har nu blivit ekonomiskt jämförbart att köra på E85 och bensin. I bränslekalkylatorn på miljöfordon.se kan du se hur skillnaden i kostnad för att köra på de...
  • Förbättrade funktioner på miljöfordon.se januari 12, 2018
    Miljöfordon.se nylanserades under hösten med ny design och utveckling av funktionaliteten. Samtidigt som miljöfordon.se fick nytt utseende gjordes en del justeringar för att sidan skulle bli mer användarvänlig. Nu är det lättare att göra...
  • Upp till 10 000 kronor i bidrag för hemmaladdning december 19, 2017
    Regeringen har beslutat om ett stöd till den som installerar laddpunkter för elfordon hemma eller vid stugan. Stödet gäller från årsskiftet (2017/2018) och framåt. Det motsvarar uppemot 50 procent av kostnaderna för laddbox och framdragning av el,...
  • Höjd bonus för elbilar september 11, 2017
    När regeringen nu lägger fram sitt planerade bonus-malussystem för riksdagen toppar man upp bonusen till 60 000 kronor för elbilar. Det är en höjning med ytterligare 15 000 kronor jämfört med tidigare förslag. Även gasbilarna har fått en mindre...

RSS Autorental