Branschnytt

Denna sida innehåller material som samlats in från externa webbplatser och representerar därför inte nödvändigtvis åsikter och synpunkter från Biluthyrarna Sverige.

RSS Retriever

 • Bakläxa för hyrbilsvillkor januari 15, 2020
  Biluthyrarna Hertz och Avis förbjuds av Konsumentombudsmannen att använda ett hyresvillkor som säger att hyrestagaren har allt ansvar för bilen.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Volkswagen-koncernen ökade leveranserna under 2019 januari 14, 2020
  Trots att de totala marknaderna minskade ökade Volkswagen-koncernen sina leveranser över hela världen med 1,3 % till rekordhöga 10 974 600 bilar under 2019. Marknadsandelarna ökade i alla regioner, i vissa fall betydligt.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Circle K ingår partnerskap med Power Circle januari 13, 2020
  För Circle K innebär ett partnerskap med Power Circle ett bredare nätverk med möjlighet att utvidga kunskap och skapa ännu bättre förutsättningar för att bli störst i Sverige på snabbladdning.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Volkswagen Tiguan Sveriges populäraste bilmodell hos privatköpare januari 9, 2020
  Volkswagens SUV Tiguan är den bilmodell som flest privatköpare i Sverige väljer. Det visar statistik från 2019 års registreringar. Tiguan är populärast både hos kvinnor och hos män.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Circle K bidrog med 3,3 miljoner under 2019 till Bris viktiga arbete januari 9, 2020
  Tillsammans med sina kunder har Circle K, genom olika kampanjer, bidragit med över 3,3 miljoner kronor till Bris. Det beloppet gör det möjligt för Bris att under 2020 finansiera 5,6 heltidsanställda kuratorer i sin verksamhet.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Biluthyrning blev fall för polisen januari 7, 2020
  Hässleholm När kvinnan, som är i 20-årsåldern, skulle lämna tillbaka en hyrbil i Hässleholm uppstod ett bråk mellan henne och en 50-årig man som arbetade på företaget.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Volkswagens tävling "The No Show Room" har startat - Den som hittar bilen först får den januari 3, 2020
  Någonstans i Sverige finns The No Show Room, Sveriges mest otillgängliga showroom och i det står nya Passat Alltrack. I samband med sponsorskapet av svenska skidlandslaget utlyser Volkswagen en jakt, den som hittar bilen först - får den.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Stark avslutning av Volkswagen januari 2, 2020
  2019 blev ännu ett bra år för Volkswagen på den svenska marknaden. Bilmärket blev återigen nummer ett bland svenska privatköpare. Laddhybriden Passat GTE var i december den populäraste laddbara bilen för tredje månaden i rad.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Trendexperten: Så här blir året 2020 januari 2, 2020
  Håller på att naggas i kanten" NYÅR. Miljöfrågan fortsätter dominera. Människor shoppar allt mindre och mormorsgenerationens dygder gör comeback. 2020 blir ett år präglat av världsoro men också av gemenskap och sport.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Volkswagen höjer produktionsprognosen för elbilar en miljon bilar ska nås redan 2023 december 30, 2019
  Märket Volkswagen ökar nu takten i sin elbilsoffensiv. En miljon producerade elbilar ska nås i slutet av 2023, två år tidigare än planerat.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)

RSS Tjänstebilsfakta.se

 • Användningsförbud och avskyltning av fordon med obetalda felparkeringsavgifter januari 20, 2020
  I propositionen föreslås att det ska bli förbjudet att använda ett fordon med obetalda felparkeringsavgifter och att en polisman eller... Inlägget Användningsförbud och avskyltning av fordon med obetalda felparkeringsavgifter dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Cia
 • ​Antalet nyregistrerade bilar ökade med knappt 107 procent i december januari 20, 2020
  Under december 2019 nyregistrerades 48 365 personbilar. Det är en ökning med 106,6 procent jämfört med december föregående år, enligt... Inlägget ​Antalet nyregistrerade bilar ökade med knappt 107 procent i december dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Cia
 • Försäljningen av begagnade personbilar ökade med 2,7% i december januari 17, 2020
  Under december månad ökade antalet sålda begagnade bilar till privatpersoner med 2,7% jämfört med samma månad 2018. Räknat i antal... Inlägget Försäljningen av begagnade personbilar ökade med 2,7% i december dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Cia
 • Bioenergin räcker till de ökande behoven januari 16, 2020
  Att göra Sverige fossilfritt kommer att kräva en ökad tillförsel av omkring 100 TWh biobränslen. Om 25 år kommer vi... Inlägget Bioenergin räcker till de ökande behoven dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Cia
 • Förslag om laddinfrastruktur i byggnader och inspektion av uppvärmningssystem januari 13, 2020
  Regeringen har den 9 januari, lämnat en remiss till Lagrådet med förslag om krav på laddinfrastruktur i byggnader och krav... Inlägget Förslag om laddinfrastruktur i byggnader och inspektion av uppvärmningssystem dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Cia
 • Ronny Svensson i DI TV januari 10, 2020
  Tjänstebilsexperten Ronny Svensson intervjuas i Dagens Industri TV om de nya skattereglerna Bonus Malus och den nya mätmetoden WLTP. Se... Inlägget Ronny Svensson i DI TV dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Cia
 • Arbetsresor med bil december 13, 2019
  De flesta måste ha minst fem km till arbetet och göra en tidsvinst på två timmar per dag för att... Inlägget Arbetsresor med bil dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Anders Ödahl
 • Laddplatser på kommunal mark december 12, 2019
  Kommuner har möjlighet att inrätta laddplatser på sin egen mark med stöd i trafikförordningen (1998:1276). För att besluta om en... Inlägget Laddplatser på kommunal mark dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Anders Ödahl
 • Batteritillverkning ger halverade koldioxidutsläpp december 11, 2019
  En uppdatering av den omtalade IVL-rapporten från 2017 visar att koldioxidutsläpp från tillverkning av bilbatterier bara är hälften så stora... Inlägget Batteritillverkning ger halverade koldioxidutsläpp dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Anders Ödahl
 • En summering av tjänstebilsnyheterna 2020 december 10, 2019
  De senaste två åren har förutsättningarna för företagets bilar förändrats mer och på fler sätt än på länge, och förändringarna... Inlägget En summering av tjänstebilsnyheterna 2020 dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Anders Ödahl

RSS Miljöbil.se

 • 100 mil med superladdning november 14, 2019
  Superladdkorridoren Oslo – Stockholm – Helsingfors är klar. I Norge finns supersnabbladdaren i Nygårdskrysset söder om Oslo. I Sverige är de placerade på McDonalds i Kristinehamn och Västerås. Den som tar båten vidare från Stockholm till Åbo kan...
 • Kia e-Niro och Tesla Model 3 har utsetts till Miljöbästa bilar 2019 oktober 1, 2019
  En expertjury har utsett Kia e-Niro till det bästa valet för privatbilisten och Tesla Model 3 till det bästa valet för företaget. Audi och Renault fick hedersomnämnande för föredömlig livscykelanalys. Utmärkelsen Miljöbästa Bil 2019 arrangeras av...
 • Etanolbil tillbaka på miljöfordon.se september 3, 2019
  Efter att ha varit borta från nybilsmarknaden under cirka ett år finns det återigen en etanolbil att beställa. Med SUV-en Ford Kuga E85 är etanolbilarna tillbaka i Sverige (och därmed även på miljöfordon.se) efter en tids frånvaro.  Ford Kuga fanns...
 • Se vilka transportfordon som klarar olika krav juni 19, 2019
  På miljöfordon.se hittar du alla lätta transportbilar som går på biogas eller el och finns till försäljning i Sverige. Jämför pris och alla tekniska fakta för över 48 olika varianter. Nu finns också Upphandlingsmyndighetens olika kravnivåer med...
 • Sök bilar godkända för HVO100 på miljöfordon.se april 16, 2019
  Nu finns diesel/HVO100 som valbart bränsle i miljöfordon.ses sökfunktion. På drygt 100 stationer runt om i landet finns det möjlighet för dieselbilar att tanka 100 procent HVO. Alla dieselbilar är inte godkända för detta, men biltillverkarna...
 • Volkswagen Passat Sportscombi är populäraste klimatbonusbilen på miljöfordon.se december 20, 2018
  I somras trädde det nya bonus-malussystemet i kraft. Den klimatsmarte privatbilköparen kan nu få upp till 60 000 kronor av staten i bonus genom att välja rätt bil. Företaget får också bonus men enligt en annan beräkningsmodell. Under de snart sex...
 • 30 nya lastcyklar på miljöfordon.se augusti 29, 2018
  Miljöfordon.ses lista över lastcyklar på den svenska marknaden har kompletterats och innehåller nu information om 69 olika modeller, både elcyklar och vanliga. På miljöfordon.se finns samlad information om lastcyklar som är tillgängliga på den...
 • Hitta bonus-bilen på miljöfordon.se juni 29, 2018
  1 juli träder det nya bonus-malussystemet i kraft. Den klimatsmarte bilköparen kan då få upp till 60 000 kronor av staten i bonus genom att välja rätt bil. Den som väljer en bil med höga klimatutsläpp får istället en treårig extraskatt. På...
 • Vi hoppas att du fortfarande vill få nyheter från miljöfordon.se! maj 24, 2018
  Den 25 maj 2018 börjar EU:s Dataskyddsförordning (även kallad GDPR) gälla. Dataskyddsförordningen ersätter den svenska personuppgiftslagen (PUL). Syftet är bland annat att stärka skyddet för dina personuppgifter och se till att samma regler gäller i...
 • Nissan Leaf är Miljöbästa Bil 2018 maj 7, 2018
  Gröna bilister har nominerat 40 bilmodeller till Miljöbästa Bil 2018. Bland dessa har en expertjury utsett sina favoriter. På första plats kom Nissan Leaf som det allra bästa valet för såväl privatbilisten som för företaget. Gröna Bilister tar varje...

RSS Autorental