Branschnytt

Denna sida innehåller material som samlats in från externa webbplatser och representerar därför inte nödvändigtvis åsikter och synpunkter från Biluthyrarna Sverige.

RSS Retriever

 • Nu möjliggörs akut tandvård för dig som tillhör en riskgrupp mars 24, 2020
  Enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer ska du som tillhör en riskgrupp undvika all fysisk kontakt för att undvika att smittas av nya coronaviruset covid-19. Behovet av akut tandvård stannar dock inte upp trots att samhället gör det.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Bensinbranschen håller andan: Kommer att se hundratals konkurser mars 20, 2020
  Det står mycket pengar ute på gården just nu, säger Andreas Karlsson som driver en Cirkel K-mack i Helsingborg. Han syftar på att biluthyrningen, liksom allt annat har tvärnitat.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Småföretagare nobbas hjälp i akuta krisen - "Ser inte röken av pengarna" mars 20, 2020
  Småföretagen får ingen hjälp av regeringens krispaket, rasar flera företagare som fPlus har pratat med. Under tiden går företag under och massarbetslöshet väntar. Nu kräver företagen akuta åtgärder.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Åtta månaders fängelse för fem trafikbrott mars 19, 2020
  En man i 30-årsåldern döms till åtta månaders fängelse för fem olika trafikbrott som begicks på olika platser i Jönköpings län mellan juni och september 2019. Mannen döms även för två fall av narkotikabrott.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Oddo BHF Génération: -6,4% i feb, virus raderade ut optimism (Direkt) 2020-03-13 13:24 mars 13, 2020
  STOCKHOLM (Fonder Direkt) Aktiefonden ODDO BHF Génération föll med 6,4 procent i februari, medan dess jämförelseindex (MSCI EMU NR EUR) tappade 7,9 procent.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Rolf Bohman februari 26, 2020
  87 år fyllda, har stilla somnat in på Björkhammargården i Jörn.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Aina Bohman februari 26, 2020
  Piteå, som skulle ha fyllt 88 under våren, har lämnat oss efter en kort tids sjukdom. Hon har, fram till helt nyligen, tillhört de aktiva damerna i Piteå med föreningsmöten, varmbad och dagliga bilturer i den metallicblå Berlingon.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)

RSS Tjänstebilsfakta.se

 • Förlängt användning av vinterhjul tom 30 april mars 25, 2020
  Följderna av Coronaviruset smittspridning innebär att branschen genomgår en oerhört tuff period med permitteringar, sjuk personal, stängda skolor och karantän... Inlägget Förlängt användning av vinterhjul tom 30 april dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Cia
 • Export av laddbara bilar mars 12, 2020
  Exporten av begagnande laddhybrider har under de senaste åren ökat påtagligt, och 2019 var inget undantag. Under året exporterades 5 789... Inlägget Export av laddbara bilar dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Cia
 • Tjänstebilsguiden 2020 mars 5, 2020
  Årets Tjänstebilsguide är nu på väg i tryckt form till 10.000 fleetmanagers och andra i tjänstebilsvärlden. Du kan nu läsa... Inlägget Tjänstebilsguiden 2020 dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Cia
 • Anders Hedin Invest AB har slutit avtal om att bli importör av Ford på den svenska marknaden mars 5, 2020
  Ford Werke GmbH, Ford Motor Company, Ltd och Anders Hedin Invest AB har ingått avtal där Anders Hedin Invest AB... Inlägget Anders Hedin Invest AB har slutit avtal om att bli importör av Ford på den svenska marknaden dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Cia
 • Förändrad trängselskatt i Stockholm ger effekt mars 2, 2020
  Vid årsskiftet förändrades trängselskatten i Stockholm. Redan nu märks önskade effekter av det. Den 1 mars startar högsäsongen, med höjda... Inlägget Förändrad trängselskatt i Stockholm ger effekt dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Cia
 • Minskade utsläpp 2019 februari 25, 2020
  Under 2019 minskade utsläppen av koldioxid från vägtrafiken med 2 procent. Bakom minskningen ligger ökad användning av biodrivmedel och mer... Inlägget Minskade utsläpp 2019 dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Cia
 • Riksrevisionen har grundläggande fel februari 19, 2020
  Ronny Svensson, vd på Ynnor AB, underkänner Riksrevisionens rapport ”Statliga åtgärder för fler miljöbilar” (RiR 2020:1) som ett hastverk utan... Inlägget Riksrevisionen har grundläggande fel dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Cia
 • Två procent av alla personbilar är laddbara februari 18, 2020
  Vid årsskiftet 2019/2020 fanns det 96 952 laddbara personbilar i trafik i Sverige, vilket motsvarar 2 procent av den totala svenska... Inlägget Två procent av alla personbilar är laddbara dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Cia
 • Ineffektivt stöd till miljöbilar februari 13, 2020
  Trots att det saknats fullgoda konsekvensanalyser av samhällsekonomiska och miljömässiga effekter har regeringen satsat åtskilliga miljarder kronor på att öka... Inlägget Ineffektivt stöd till miljöbilar dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Cia
 • Verkstadsbuss klassad som husbil och förmånsvärde februari 12, 2020
  Ärendet gäller en husbil som byggts om till en verkstadsbuss. Skatteverket har påfört förmån av husbil där sedan förvaltningsrätten upphävt... Inlägget Verkstadsbuss klassad som husbil och förmånsvärde dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Cia

RSS Miljöbil.se

 • Elbilar med dragkrok februari 18, 2020
  Finns det elbilar med dragkrok? Ja, det gör det och nu kommer fler och fler modeller. Men det kan vara värt att hålla koll på vilken högsta släpvagnsvikt som är tillåten. För det varierar en hel del mellan modellerna. Självklart påverkar lasten...
 • 100 mil med superladdning november 14, 2019
  Superladdkorridoren Oslo – Stockholm – Helsingfors är klar. I Norge finns supersnabbladdaren i Nygårdskrysset söder om Oslo. I Sverige är de placerade på McDonalds i Kristinehamn och Västerås. Den som tar båten vidare från Stockholm till Åbo kan...
 • Kia e-Niro och Tesla Model 3 har utsetts till Miljöbästa bilar 2019 oktober 1, 2019
  En expertjury har utsett Kia e-Niro till det bästa valet för privatbilisten och Tesla Model 3 till det bästa valet för företaget. Audi och Renault fick hedersomnämnande för föredömlig livscykelanalys. Utmärkelsen Miljöbästa Bil 2019 arrangeras av...
 • Etanolbil tillbaka på miljöfordon.se september 3, 2019
  Efter att ha varit borta från nybilsmarknaden under cirka ett år finns det återigen en etanolbil att beställa. Med SUV-en Ford Kuga E85 är etanolbilarna tillbaka i Sverige (och därmed även på miljöfordon.se) efter en tids frånvaro.  Ford Kuga fanns...
 • Se vilka transportfordon som klarar olika krav juni 19, 2019
  På miljöfordon.se hittar du alla lätta transportbilar som går på biogas eller el och finns till försäljning i Sverige. Jämför pris och alla tekniska fakta för över 48 olika varianter. Nu finns också Upphandlingsmyndighetens olika kravnivåer med...
 • Sök bilar godkända för HVO100 på miljöfordon.se april 16, 2019
  Nu finns diesel/HVO100 som valbart bränsle i miljöfordon.ses sökfunktion. På drygt 100 stationer runt om i landet finns det möjlighet för dieselbilar att tanka 100 procent HVO. Alla dieselbilar är inte godkända för detta, men biltillverkarna...
 • Volkswagen Passat Sportscombi är populäraste klimatbonusbilen på miljöfordon.se december 20, 2018
  I somras trädde det nya bonus-malussystemet i kraft. Den klimatsmarte privatbilköparen kan nu få upp till 60 000 kronor av staten i bonus genom att välja rätt bil. Företaget får också bonus men enligt en annan beräkningsmodell. Under de snart sex...
 • 30 nya lastcyklar på miljöfordon.se augusti 29, 2018
  Miljöfordon.ses lista över lastcyklar på den svenska marknaden har kompletterats och innehåller nu information om 69 olika modeller, både elcyklar och vanliga. På miljöfordon.se finns samlad information om lastcyklar som är tillgängliga på den...
 • Hitta bonus-bilen på miljöfordon.se juni 29, 2018
  1 juli träder det nya bonus-malussystemet i kraft. Den klimatsmarte bilköparen kan då få upp till 60 000 kronor av staten i bonus genom att välja rätt bil. Den som väljer en bil med höga klimatutsläpp får istället en treårig extraskatt. På...
 • Vi hoppas att du fortfarande vill få nyheter från miljöfordon.se! maj 24, 2018
  Den 25 maj 2018 börjar EU:s Dataskyddsförordning (även kallad GDPR) gälla. Dataskyddsförordningen ersätter den svenska personuppgiftslagen (PUL). Syftet är bland annat att stärka skyddet för dina personuppgifter och se till att samma regler gäller i...

RSS Autorental