Branschnytt

Denna sida innehåller material som samlats in från externa webbplatser och representerar därför inte nödvändigtvis åsikter och synpunkter från Biluthyrarna Sverige.

RSS Retriever

 • Biluthyrningsföretaget Europcar Sverige tecknar 3-årsavtal med analys- och programvaruföretaget IC-Potential december 18, 2018
  Europcar Sverige har tecknat ett avtal med analys- och programvaruföretaget IC-Potential för leverans av medarbetarundersökningar, analyssystem och rapportmodul.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Krusell: Hetaste kandidaterna till ordförandeposten i KFF just nu december 14, 2018
  P4 Kalmars fotbollskrönikör Magnus Krusell kommenterar den senaste månadens turbulens i Kalmar FF. Dessutom nämns en och annan sensationell kandidat till ordförandeposten.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Lång julledighet ökar efterfrågan på hyrbil december 12, 2018
  När årets julhelg infaller måndag till onsdag ökar antalet hyrbilsbokningar hos Hertz. Företaget ser en ökning på 15 procent jämfört med förra julen och det är framför allt de större bilmodellerna som bokas, enligt ett pressmeddelande.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Lång julledighet ökar efterfrågan på hyrbil december 12, 2018
  När årets julhelg infaller måndag till onsdag ökar antalet hyrbilsbokningar hos Hertz. Företaget ser en ökning på 15 procent jämfört med förra julen och det är framför allt de större bilmodellerna som bokas.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Säljstart för nya Volkswagen T-Cross december 10, 2018
  T-Cross är en mångsidig, praktisk och trendriktig modell som hör till A0-segmentet. Med en längd på 411 cm är T-Cross 5,4 cm längre än Polo. På höjden mäter T-Cross 156 cm vilket gör den 11,2 cm högre än Polo.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Stim i tvist med hyrbilsfirma december 8, 2018
  Stim vill ha ersättning från ett biluthyrningsföretag för musik som spelas i bil...
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Begäran om förhandsavgörande i frågan om hyrbilsfirma överför musik från sina bilar till allmänheten december 7, 2018
  Högsta domstolen Upphovsrättsorganisationen Stim har yrkat ersättning från ett biluthyrningsföretag.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Bilfirma i konkurs december 6, 2018
  Foto: Pontus Lundahl/TT Thoréns Bil har begärts i konkurs. Thoréns Bil som sålde nya och begagnade bilar har gått i konkurs, enligt besked från Blekinge tingsrätt. Det var Sydöstran först med att rapportera.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Tips: Tjäna tusenlappar på nya, heta trenden december 6, 2018
  Enklare än så här kan det inte bli. Du kan slappna av medan pengarna bokstavligt talat rullar in. Så. Vad är det då för magiskt trick som ligger bakom detta, tänker du?
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Heta trenden: Tjäna tusenlappar varje månad - hyr ut din bil... december 5, 2018
  Privat biluthyrning har blivit ett allt populärare sätt att dryga ut kassan. Upp...
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)

RSS Tjänstebilsfakta.se

 • Personbilars kväveoxidutsläpp ökar kraftigt december 18, 2018
  Utsläppen av kväveoxider, NOx, från dieselbilar har ökat kraftigt de senaste åren. 2017 minskade personbilars totala utsläpp för första sedan... Inlägget Personbilars kväveoxidutsläpp ökar kraftigt dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Anders Ödahl
 • Så ska förmånsbilen beskattas 2019 december 17, 2018
  Skatteverket har publicerat sina föreskrifter om nybilspriser för bilar med tillverkningsår 2019 vid värdering av bilförmån, populärt kallad nybilsprislistan, och... Inlägget Så ska förmånsbilen beskattas 2019 dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Anders Ödahl
 • Beslut om stöd från hotat Klimatklivet december 17, 2018
  Naturvårdsverket har fattat beslut att ge stöd till ytterligare över 900 nya åtgärder, varav mer än 600 avser laddplatser. Det... Inlägget Beslut om stöd från hotat Klimatklivet dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Anders Ödahl
 • Ynnors Tjänstebilsdagar ger mersmak december 14, 2018
  98 procent av deltagarna är nöjda med Stora Tjänstebilsdagen 2018. Nu har Ynnor beslutat att arrangera en extrainsatt Tjänstebilsdag i... Inlägget Ynnors Tjänstebilsdagar ger mersmak dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Anders Ödahl
 • Tjänstebilsnyheter 2019 december 13, 2018
  Förändringarna för förmånsbilarna var många under 2018 och det fortsätter även efter årsskiftet. Förmånsvärdet höjs och justeringen av förmån för... Inlägget Tjänstebilsnyheter 2019 dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Anders Ödahl
 • Holmgrens Bil satsar på mobilitet december 12, 2018
  Holmgrens Bil är ny majoritetsägare i Green Motion Scandinavia. Företaget är specialiserat på bildelning och andra mobilitetslösningar. Holmgrens Bil, som... Inlägget Holmgrens Bil satsar på mobilitet dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Anders Ödahl
 • En summering av årets förändringar december 11, 2018
  2018 har förutsättningarna för företagets bilar förändrats mer och på fler sätt än på länge. Fordonsskatt och förmånsskatt, trängselskatt och... Inlägget En summering av årets förändringar dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Anders Ödahl
 • Sju av nio får fem stjärnor december 10, 2018
  I Euro NCAP:s senaste säkerhetstest får sju av de nio testade bilarna högsta betyg, fem stjärnor. Sämre går det för... Inlägget Sju av nio får fem stjärnor dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Anders Ödahl
 • Branschen träffas på Ynnors Tjänstebilsdagar december 7, 2018
  På torsdagen samlades marknaden för förmåns- och företagsbilar på Stora Tjänstebilsdagen. Ca 170 personer var på plats på Hilton Slussen... Inlägget Branschen träffas på Ynnors Tjänstebilsdagar dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Anders Ödahl
 • Straffskatt på husbilar kan ge minskade momsintäkter december 6, 2018
  Med det nya bonus malus-systemet kan skatten på en ny husbil öka med upp emot 24 000 kr på tre... Inlägget Straffskatt på husbilar kan ge minskade momsintäkter dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Anders Ödahl

RSS Miljöbil.se

 • 30 nya lastcyklar på miljöfordon.se augusti 29, 2018
  Miljöfordon.ses lista över lastcyklar på den svenska marknaden har kompletterats och innehåller nu information om 69 olika modeller, både elcyklar och vanliga. På miljöfordon.se finns samlad information om lastcyklar som är tillgängliga på den...
 • Hitta bonus-bilen på miljöfordon.se juni 29, 2018
  1 juli träder det nya bonus-malussystemet i kraft. Den klimatsmarte bilköparen kan då få upp till 60 000 kronor av staten i bonus genom att välja rätt bil. Den som väljer en bil med höga klimatutsläpp får istället en treårig extraskatt. På...
 • Vi hoppas att du fortfarande vill få nyheter från miljöfordon.se! maj 24, 2018
  Den 25 maj 2018 börjar EU:s Dataskyddsförordning (även kallad GDPR) gälla. Dataskyddsförordningen ersätter den svenska personuppgiftslagen (PUL). Syftet är bland annat att stärka skyddet för dina personuppgifter och se till att samma regler gäller i...
 • Nissan Leaf är Miljöbästa Bil 2018 maj 7, 2018
  Gröna bilister har nominerat 40 bilmodeller till Miljöbästa Bil 2018. Bland dessa har en expertjury utsett sina favoriter. På första plats kom Nissan Leaf som det allra bästa valet för såväl privatbilisten som för företaget. Gröna Bilister tar varje...
 • Bilar som klarar zonkraven april 24, 2018
  Regeringen har givit kommunerna möjlighet att införa två nya miljözoner för att förbättra luftkvaliteten. Men ännu har inga kommuner fattat beslut om de ska införa zonerna och i så fall när och var. Det dröjer till 1 januari 2020 innan miljözon 2...
 • Bättre ekonomi för etanol mars 5, 2018
  Från årsskiftet har skatten på E85 avskaffats. Samtidigt har skatten på bensin höjts. Det har nu blivit ekonomiskt jämförbart att köra på E85 och bensin. I bränslekalkylatorn på miljöfordon.se kan du se hur skillnaden i kostnad för att köra på de...
 • Förbättrade funktioner på miljöfordon.se januari 12, 2018
  Miljöfordon.se nylanserades under hösten med ny design och utveckling av funktionaliteten. Samtidigt som miljöfordon.se fick nytt utseende gjordes en del justeringar för att sidan skulle bli mer användarvänlig. Nu är det lättare att göra...
 • Upp till 10 000 kronor i bidrag för hemmaladdning december 19, 2017
  Regeringen har beslutat om ett stöd till den som installerar laddpunkter för elfordon hemma eller vid stugan. Stödet gäller från årsskiftet (2017/2018) och framåt. Det motsvarar uppemot 50 procent av kostnaderna för laddbox och framdragning av el,...
 • Höjd bonus för elbilar september 11, 2017
  När regeringen nu lägger fram sitt planerade bonus-malussystem för riksdagen toppar man upp bonusen till 60 000 kronor för elbilar. Det är en höjning med ytterligare 15 000 kronor jämfört med tidigare förslag. Även gasbilarna har fått en mindre...
 • Nytt stöd för elcyklar september 11, 2017
  Regeringen vill satsa 350 miljoner kronor om året 2018–2020 i en ny elfordonspremie som ska ge bidrag även till elcyklar, elmopeder och elmotorcyklar. Den exakta utformningen är inte klar men utgångspunkten är en 25-procentig bidragsdel där bidraget...

RSS Autorental