Branschnytt

Denna sida innehåller material som samlats in från externa webbplatser och representerar därför inte nödvändigtvis åsikter och synpunkter från Biluthyrarna Sverige.

RSS Retriever

 • OKQ8 storsatsar på mjukglass i sommar juni 20, 2019
  OKQ8 hade en fantastisk sommar förra året och var den drivmedelsaktör på marknaden som sålde mest glass i hela Sverige. I år storsatsar man på mjukglass och "drömshake" för att ge människor på väg ett ännu bättre och godare stopp längs vägen.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Årets Företagare i Nässjö kommun trivs i bilhallen juni 19, 2019
  Han säljer flest Honda i hela Sverige och har framgångsrikt drivit sitt företag i 15 år. Årets Företagare i Nässjö kommun är ingen mindre än Kjell Carlsson, ägare till E.R. Bil. Stort grattis!
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Circle K öppnar ny unik station i Flädie juni 19, 2019
  Idag öppnar Circle K dörrarna till en helt ny station i Flädie längs E6:an. Stationen är unik i sitt slag med det senaste butikskonceptet där fokus är på matupplevelsen. Här finns även ett brett utbud av förnybara drivmedel.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • OKQ8 GoEasy Diesel Marine - Innehåller 20 procent fossilfri diesel för minskat koldioxidutsläpp juni 17, 2019
  OKQ8 GoEasy Diesel Marine är en RME-fri diesel specialanpassad för båtmotorer. Dieseln smörjer och håller båtmotorn och dess bränslesystem rena genom sina vårdande tillsatser, allt för en så säker drift som möjligt.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • IVECO stärker OKQ8:s uthyrningsflotta med 137 nya bilar juni 17, 2019
  Goda samarbeten leder till varaktiga relationer. Ett bevis är samarbetet mellan IVECO och OKQ8 som i 2019 bär frukt genom en beställning på fler än dubbelt så många bilar som förra året.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Volkswagen-koncernen planerar 36 000 laddpunkter för elbilar i Europa juni 13, 2019
  Volkswagen-koncernen satsar på ett snabbt genombrott för e-mobilitet och fördubblar insatserna på laddinfrastruktur. I hela Europa kommer koncernen att installera totalt 36 000 laddpunkter till år 2025, inklusive 11 000 från märket Volkswagen.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Grilla hållbart och Svanenmärkt med OKQ8 juni 13, 2019
  OKQ8 strävar ständigt efter att förbättra sortimentet för att kunna erbjuda sina kunder ett så miljövänligt och hållbart sortiment som möjligt.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Volkswagen investerar i Northvolt juni 12, 2019
  Volkswagen investerar cirka 900 miljoner euro i gemensamma satsningar med den svenska battericellstillverkaren Northvolt AB.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Säljstart för nya Volkswagen Passat - mer digital, mer komfortabel och mer utrustad juni 11, 2019
  Nya versionen av Volkswagen Passat har nu släppts på den svenska marknaden. Bland nyheterna finns uppgraderade ljus-, assistans- och infotainmentsystem, en ny nivå av onlinetjänster samt en kraftigt utökad standardutrustning.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)
 • Debattartikel: Tullen måste få befogenhet att stoppa utförsel av stöldgods juni 11, 2019
  De internationella stöldligornas plundringståg genom Sverige fortsätter med oförminskad styrka. Det politiska systemet förefaller handlingsförlamat inför detta.
  Devzone (mailto:support@retriever-info.com)

RSS Tjänstebilsfakta.se

 • Tre av fyra liter biodrivmedel är etanol juni 24, 2019
  Etanol står för 73 procent av världsmarknaden för biodrivmedel, FAME för 22 procent och HVO för mindre än fem procent.... Inlägget Tre av fyra liter biodrivmedel är etanol dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Anders Ödahl
 • Läcka bakom norsk vätgasexplosion juni 20, 2019
  Explosionen på en vätgasstation i Norge berodde på att en av tankarna läckte vätgas, som ska ha antänts på något... Inlägget Läcka bakom norsk vätgasexplosion dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Anders Ödahl
 • Riksdagen säger Ja till Klimatklivet juni 19, 2019
  Riksdagen har nu beslutat om en vårändringsbudget som innebär att Naturvårdsverket snart kan besluta om nya stöd från Klimatklivet. Man... Inlägget Riksdagen säger Ja till Klimatklivet dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Anders Ödahl
 • Därför har Teslan så lågt förmånsvärde juni 18, 2019
  Förmånsvärdet för storsäljande elbilen Tesla Model 3, med över 600 hästkrafter, baseras på priset på dieselbilar med så lite som... Inlägget Därför har Teslan så lågt förmånsvärde dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Anders Ödahl
 • Uppmanar regeringen kriminalisera manipulerad mätarställning juni 17, 2019
  I Sverige är det fortfarande lagligt att manipulera bilens mätarställning. Nu uppmanar riksdagen regeringen att skyndsamt se till att det... Inlägget Uppmanar regeringen kriminalisera manipulerad mätarställning dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Anders Ödahl
 • Klimatklivet igång i augusti juni 14, 2019
  Naturvårdsverket förbereder sig för att öppna upp för nya ansökningar till Klimatklivet i augusti. Det måste dock till ett riksdagsbeslut... Inlägget Klimatklivet igång i augusti dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Anders Ödahl
 • Storsatsande Volkswagen efterlyser politiska initiativ juni 13, 2019
  Volkswagen-koncernen kommer att installera totalt 36 000 laddpunkter i Europa till år 2025, varav 11 000 från märket Volkswagen. Satsningen... Inlägget Storsatsande Volkswagen efterlyser politiska initiativ dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Anders Ödahl
 • Bilfirma var registrerad ägare – slipper p-böter juni 12, 2019
  Bilfirman sålde bilen till en man med falsk identitet, varför Transportstyrelsen återregistrerade firman som ägare. Nu slipper firman betala en... Inlägget Bilfirma var registrerad ägare – slipper p-böter dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Anders Ödahl
 • Bara malus för lätta lastbilar juni 11, 2019
  Man måste ha möjlighet att välja ett klimatsmart alternativ, för att bonus malus ska fungera, annars blir det bara ett... Inlägget Bara malus för lätta lastbilar dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Anders Ödahl
 • Elbilar inte längre tysta juni 10, 2019
  Från och med 1 juli ska nya eldrivna bilmodeller vara utrustade med ett så kallat Acoustic Vehicle Alert System (AVAS),... Inlägget Elbilar inte längre tysta dök först upp på Tjänstebilsfakta.
  Anders Ödahl

RSS Miljöbil.se

 • Se vilka transportfordon som klarar olika krav juni 19, 2019
  På miljöfordon.se hittar du alla lätta transportbilar som går på biogas eller el och finns till försäljning i Sverige. Jämför pris och alla tekniska fakta för över 48 olika varianter. Nu finns också Upphandlingsmyndighetens olika kravnivåer med...
 • Sök bilar godkända för HVO100 på miljöfordon.se april 16, 2019
  Nu finns diesel/HVO100 som valbart bränsle i miljöfordon.ses sökfunktion. På drygt 100 stationer runt om i landet finns det möjlighet för dieselbilar att tanka 100 procent HVO. Alla dieselbilar är inte godkända för detta, men biltillverkarna...
 • Volkswagen Passat Sportscombi är populäraste klimatbonusbilen på miljöfordon.se december 20, 2018
  I somras trädde det nya bonus-malussystemet i kraft. Den klimatsmarte privatbilköparen kan nu få upp till 60 000 kronor av staten i bonus genom att välja rätt bil. Företaget får också bonus men enligt en annan beräkningsmodell. Under de snart sex...
 • 30 nya lastcyklar på miljöfordon.se augusti 29, 2018
  Miljöfordon.ses lista över lastcyklar på den svenska marknaden har kompletterats och innehåller nu information om 69 olika modeller, både elcyklar och vanliga. På miljöfordon.se finns samlad information om lastcyklar som är tillgängliga på den...
 • Hitta bonus-bilen på miljöfordon.se juni 29, 2018
  1 juli träder det nya bonus-malussystemet i kraft. Den klimatsmarte bilköparen kan då få upp till 60 000 kronor av staten i bonus genom att välja rätt bil. Den som väljer en bil med höga klimatutsläpp får istället en treårig extraskatt. På...
 • Vi hoppas att du fortfarande vill få nyheter från miljöfordon.se! maj 24, 2018
  Den 25 maj 2018 börjar EU:s Dataskyddsförordning (även kallad GDPR) gälla. Dataskyddsförordningen ersätter den svenska personuppgiftslagen (PUL). Syftet är bland annat att stärka skyddet för dina personuppgifter och se till att samma regler gäller i...
 • Nissan Leaf är Miljöbästa Bil 2018 maj 7, 2018
  Gröna bilister har nominerat 40 bilmodeller till Miljöbästa Bil 2018. Bland dessa har en expertjury utsett sina favoriter. På första plats kom Nissan Leaf som det allra bästa valet för såväl privatbilisten som för företaget. Gröna Bilister tar varje...
 • Bilar som klarar zonkraven april 24, 2018
  Regeringen har givit kommunerna möjlighet att införa två nya miljözoner för att förbättra luftkvaliteten. Men ännu har inga kommuner fattat beslut om de ska införa zonerna och i så fall när och var. Det dröjer till 1 januari 2020 innan miljözon 2...
 • Bättre ekonomi för etanol mars 5, 2018
  Från årsskiftet har skatten på E85 avskaffats. Samtidigt har skatten på bensin höjts. Det har nu blivit ekonomiskt jämförbart att köra på E85 och bensin. I bränslekalkylatorn på miljöfordon.se kan du se hur skillnaden i kostnad för att köra på de...
 • Förbättrade funktioner på miljöfordon.se januari 12, 2018
  Miljöfordon.se nylanserades under hösten med ny design och utveckling av funktionaliteten. Samtidigt som miljöfordon.se fick nytt utseende gjordes en del justeringar för att sidan skulle bli mer användarvänlig. Nu är det lättare att göra...

RSS Autorental

 • Avis Employees Arrested over Vehicle Thefts juni 23, 2019
  Police allege that between May 22 and June 9, they stole three sports cars, an SUV, and and a luxury sedan.
  Staff
 • Uber Could Be Violating Antitrust Laws, Judge Says juni 23, 2019
  A case brought against Uber by Los Angeles-based Diva Limousine argues that Uber's business model — as it pertains to drivers — financially harms its competitors.
  Staff
 • Sixt Adds Scooters to App Offerings juni 21, 2019
  Tier Mobility, a leading European company in the field of shared micro-mobility services, wants to complement public transport on short journeys and make a significant contribution to the ongoing transformation of transport by relieving cities of emissions and congestion.
  Staff
 • Europcar Appoints New Managing Director for Low Cost Business Unit juni 20, 2019
  Jose Blanco was previously deputy managing director of the Low Cost Business Unit, a position he assumed early 2019.
  Staff
 • Enterprise Employees Rate Pam Nicholson as Glassdoor Top CEO juni 19, 2019
  Winners of the Employees’ Choice Award are determined entirely by employee feedback shared anonymously on Glassdoor, and over the years Nicholson has consistently won high marks on the site.
  Staff
 • North Carolina Cab Driver Creates Ride-Hailing App juni 19, 2019
  Unlike Uber and Lyft, Jerry Crosby's app — Select — will not have surge pricing during busy hours. Instead, customers will be charged the standard cab fee of $2.50 per mile.
  Staff
 • Via Launches Microtransit for Seniors juni 19, 2019
  In partnership with Avis, the new service will feature a fleet of Mercedes Metris vans, as well as wheelchair accessible vehicles.
  Staff
 • Market Innovator, Destroyer, or Savior: Is Turo All Three? (Part 2) juni 18, 2019
  A local market franchisee examines the issues between traditional car rental operators and hosts on Turo’s peer-to-peer platform — and muses on the potential benefits of both parties working together.
 • Hertz Italy Adds Customized Fiat to Collection juni 17, 2019
  Based on a vintage Fiat 500, adapted to become a playful, eco-friendly convertible, the custom-built Spiaggina features a rear-wheel drive electric retro-fitted motor, hand-woven seats in natural rope, and heritage bodywork, with matching rims completing the high-end finish.
  Staff
 • Carwiz Expands to Caribbean Islands juni 17, 2019
  Over the past few years, the Caribbean has recorded over 30 million visitors annually, according to the rental car company. 
  Staff